اتاق حسی
- توسط : رضا طالبی
فضایی آرام و کم نور پر از رنگهای جذاب و صداهای آرامشبخش به همراه یک تاب نرم و راحت را تصور کنید. این فضا شبیه به شهربازی است اما در اینجا به جای اینکه انرژی اضافی افراد تخلیه شود در واقع به آنها آرامش میدهد. در این مقاله قصد داریم در خصوص اتاقهای حسی یا محیط چند حسی صحبت کنیم.همه اشیاء موجود در این فضا با دقت انتخاب شده و......
فضایی آرام و کم نور پر از رنگهای جذاب و صداهای آرامشبخش به همراه یک تاب نرم و راحت را تصور کنید. این فضا شبیه به شهربازی است اما در اینجا به جای اینکه انرژی اضافی افراد تخلیه شود در واقع به آنها آرامش میدهد. در این مقاله قصد داریم در خصوص اتاقهای حسی یا محیط چند حسی صحبت کنیم.همه اشیاء موجود در این فضا با دقت انتخاب شده و به گونهای قرار گرفتهاند که افراد مبتلا به اختلال پردازش حس (SPD) و اوتیسم (ASD) و یا کسانی که اختلال یکپارچگی حواس دارند میتوانند به شیوهای جذاب و فعالانه در این محیط بازی کنند و آرامش خاصی پیدا کنند
اتاق حسی مزایای زیادی برای کسانی که به مشکلات بالا مبتلا هستند به دنبال دارد. در اینجا قصد داریم به تعدادی از این مزایا اشاره کنیم که عبارتند از:
تحریک حسی
با ترغیب فرد به مشارکت و اکتشاف محیط میتوان تأثیرات مثبتی بر توانایی وی برای واکنش و تعامل با دنیای بزرگتر اطراف خود داشته باشد.
بهبود یادگیری از طریق بازی
در ادامه این امر، تحریک حسی میتواند نواحی مختلف مغز را درگیر کند و به کودکان کمک کند تا اطلاعات بیشتری را فرا گرفته و بخاطر بسپارند و نیازهای فردی خود را بهتر برآورده سازند.
بهبود تعادل، تحرک و جهتگیری فضایی
اتاقهای حسی میتوانند به پیشرفت توانایی پردازش بصری افراد و همچنین مهارتهای حرکتی ظریف و درشت آنها کمک کنند و زندگی روزمره وی را تسهیل سازند.
رفع مشکلات رفتاری
محیطهای حسی میتوانند بسیار جذاب باشند و لحظههای آسایش و آرامش را برای افراد بیش فعال و مضطرب فراهم کنند. همچنین این محیطها به افراد غیرفعال این کمک را میکند تا فعالیت بیشتری داشته باشند و بهتر بتوانند بر روی کارهایشان تمرکز کنند.